Hoi, mijn naam is Pascal, eigenaar van Dear Wood Guitars, een gitaarbouw-atelier, winkel en gitaarschool gevestigd in Tilburg.

Rond mijn 11de begon ik met gitaarspelen en sindsdien is de gitaar niet meer weg te denken uit mijn leven. Nadat ik vroegtijdig een opleiding in de beeldende kunsten beëindigde ben ik mij full-time op de muziek gaan richten. Door de jaren heen speelde ik in vele bands, trad solo op, vergezelde verschillende gitaar-ensembles in binnen en buitenland, en bracht o.a. een EP en een CD uit met eigen werk. Ook volgde ik tussen 2007 en 2010 diverse cursussen bij Robert Fripp's Guitar Craft en trad op met een aantal gelieerde ensembles.

Als gitaardocent ben ik werkzaam geweest bij verschillende muziekscholen en voerde daarnaast ruim 12 jaar een eigen lespraktijk in Breda. Ook begon ik in 2013 met de online verkoop van exclusieve gitaren. Hierdoor heb ik veel kennis opgedaan over vintage en hand-gebouwde gitaren en heb ik ook veel samengewerkt met verschillende gitaarbouwers. In 2018 startte ik Dear Wood Guitars en opende ik mijn eerste showroom in een prachtig monumentaal pand in het centrum van Breda. 

Naast musiceren heb ik altijd graag met mijn handen gewerkt en vanuit mijn interesse in ambachtelijke houtbewerking was het dan ook een logische stap om zelf gitaren te gaan bouwen. Na een paar jaar vanuit een kleine geïmproviseerde werkplaats te hebben gewerkt besloot ik eind 2019 de lokatie in Breda te verruilen voor het huidige atelier in Tilburg. Vanuit deze bijzondere lokatie run ik de winkel, bouw ik volledig met de hand gitaren en geef ik ook gitaarlessen.